X

Planta care se găsește aproape în orice grădină și e tratată ca o buruiană: Scade glicemia și curăță vasele de sânge

Planta care se găsește aproape în orice grădină și e tratată ca o buruiană: Scade glicemia și curăță vasele de sânge. Puteți găsi această plantă în orice grădină, dar nu vă grăbiți să o tratați ca pe o buruiană – scade glicemia și curăță vasele de sânge de plăci. Trebuie doar să știi cum să o folosești corect.

Desigur, buruienile interferează cu creșterea castraveților tăi favoriți sau chiar pot strica aspectul grădinii tale. Dar unele dintre ele pot aduce multe beneficii pentru sănătatea ta.

De exemplu, urzica – conține vitamina K foarte valoroasă. Acest lucru este împărtășit de gastroenterologul rus Dr. Sergey Vyalov.

Planta care se găsește aproape în orice grădină și e tratată ca o buruiană: Scade glicemia și curăță vasele de sânge

„Vitamina K este esențială pentru sănătate. Ea este implicată în procesul de coagulare a sângelui și ajută, de asemenea, la întărirea oaselor. De asemenea, poate ajuta la combaterea aterosclerozei și a diabetului”, spune medicul.

CITEȘTE ȘI: Planta care te scapă de orice durere: Cel mai bun tratament antireumatic

Alte câteva beneficii ale acestei vitamine: poate îmbunătăți vederea și reduce riscul de cancer . Cu toate acestea, nu trebuie să se exagereze, deoarece consumul de vitamina K în cantități mari poate provoca probleme de sănătate, cum ar fi tromboza și sângerările.

Cele mai multe suplimente furnizează între 50 și 100 de micrograme de vitamina K pe zi, ceea ce reprezintă cantitatea recomandată pentru adulți. Cu toate acestea, persoanele care iau anticoagulante sau cele cu probleme de sângerare ar trebui să discute cu medicul lor dozajul acestei vitamine K. O cantitate prea mare poate provoca sângerări.

Cele mai bune surse de vitamina K sunt legumele verzi, cum ar fi spanacul, varza și broccoli, precum și peștele, produsele lactate și ouăle. Aceasta este conținută în următoarele cantități în 100 g din aceste alimente:

„În plus, urzicile sunt bogate în fier, calciu și magneziu, ceea ce le face benefice pentru sănătatea oaselor și a mușchilor. Supa de urzici poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, la stimularea sistemului imunitar și la reducerea inflamațiilor. Urzica poate controla nivelul de colesterol din sânge, ceea ce este extrem de important pentru prevenirea bolilor cardiovasculare”, mai spune medicul.

Această plantă este recomandată pentru bolile rinichilor, vezicii urinare, ficatului și vezicii biliare.

Persoanele vârstnice, precum și cele care suferă de tromboflebită și vene varicoase, nu ar trebui să abuzeze de urzică. Iarba proaspătă poate fi folosită ca hrană înainte de înflorire, iar dacă este recoltată mai târziu, poate fi folosită doar uscată.

Urzica a fost folosită în bucătărie încă din cele mai vechi timpuri: se adaugă la salate, supă de varză, piure de cartofi, sosuri și plăcinte. Această plantă face parte dintre ierburile ușor digerabile și se recomandă să o preparați împreună cu acrișorul și cu orice legume de grădină, potrivit actualno.com.

La prepararea mâncărurilor cu urzică, trebuie folosite vase care nu se oxidează (emailate, din sticlă sau din lemn). Urzicile tocate fin nu pot fi păstrate mult timp la aer și nici nu pot fi fierte timp îndelungat. Cel mai bun mod de a păstra toate vitaminele este de a găti planta la aburi.

Salată de urzici

Salată de urzici – frunzele de urzici spălate (aproximativ 400 g) se fierb câteva minute, se strecoară. Apoi se taie, se pun într-o salatieră, se adaugă ceapă verde și pătrunjel tocate. La un sfert de cană de bulion de urzici se adaugă nuci zdrobite (1/2 cană), se adaugă oțet și sare după gust, se amestecă și se asezonează cu amestecul rezultat.

CITEȘTE ȘI: Planta care scade colesterolul şi întăreşte inima

Supă de urzici

Supă de urzici – urzicile tinere (250 g) se pun în apă clocotită timp de 2 minute, apoi se strecoară printr-o strecurătoare, se toacă mărunt și se înăbușă în ulei timp de 10 minute. Se taie și se prăjesc morcovii și 1 ceapă. Se adaugă cartofii tăiați în bulionul care fierbe. După ce bulionul a revenit la fierbere, se adaugă morcovii și ceapa.

Cu 5-10 minute înainte de a fi gata, se pune sorcova și se adaugă urzica. La servire, puneți în farfurii felii de ouă fierte tari și smântână.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro